Službeno: Burdisso pojačao Romu

Službeno: Burdisso pojačao Romu

Edmir Škorić

Roma je finalizirala transfer argentinskog defanzivca Nicolasa Burdissa koji je za osam milioma eura stigao iz Intera.

Sportski direktor Rome Daniele Prade u petak se sastao sa čelnicima Intera, te su dogovoreni detalji prelaska Burdissa. Rimljani će Neroazzurrima osam miliona eura isplatiti u naredne tri godine. Podsjećamo da je Burdisso ovog ljeta bio primarna želja Rominog trenera Claudija Ranierija.

Burdisso, koji je protekle sezone bio posuđen iz Intera, potpisao je četverogodišnji ugovor, te će u ovoj sezoni zaraditi 3,8 miliona eura, stim da bi se taj iznos u naredne tri sezone povećao na 4,5 miliona eura godišnjih primanja.

Treba napomenuti da je i njegov mlađi brat Guillermo ranije pojačao Romu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.