Službeno: Capello novi selektor Rusije

Službeno: Capello novi selektor Rusije

Fudbalski savez Rusije (RFU) imenovao je danas proslavljenog italijanskog trenera Fabija Capella za novog selektora, potvrdio je potpredsjednik Saveza Nikita Simonjan.

"Capello je naš novi selektor. Očekujemo da uskoro dođe u Moskvu da dogovorimo detalje ugovora i zvanično stavi potpis", rekao je Simonjan za agenciju ITAR-TASS.
 
Capello će voditi reprezentaciju Rusije do svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu, a mediji tvrde da će godišnje zarađivati između pet i šest miliona dolara, prenosi Tanjug.

Rusija će u kvalifikacijama za prvenstvio svijeta igrati u F- grupi s Portugalom, Izraelom, Sjevernom Irskom, Azerbejdžanom i Luksemburgom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.