Službeno: Ćorluka u moskovskom Lokomotivu

Potpisao na tri godine

Službeno: Ćorluka u moskovskom Lokomotivu

Edmir Škorić

Ruski nogometni klub Lokomotiv iz Moskve, za koga nastupa i bh. reprezentativac Senijad Ibričić, potvrdio je danas potpisivanje Vedrana Ćorluke.

Hrvatski reprezentativac je s Lokomotivom potpisao ugovor na tri godine, a prethodne četiri sezone bio je član Tottenhama, s tim da je drugi dio prošle sezone proveo na posudbi u Bayeru iz Leverkusena.

 

On će se pridružiti svom selektoru, Slavenu Biliću, koji je također potpisao trogodišnji ugovor s ambicioznim ruskim klubom. 

 

"Vedran je jedna od glavnih uzdanica reprezentacije i raznovrsni branič najviše klase", izjavio je sportski direktor kluba Kiril Kotov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.