Službeno: Delio Rossi trener Palerma

Službeno: Delio Rossi trener Palerma

Edmir Škorić

Čelnici Palerma nisu puno gubili vremena oko imenovanja nasljednika Waltera Zenge, pa je tako klub sa Sicilije već danas potvrdio dvogodišnji ugovor sa Delio Rossijem.

Jutros je Walter Zenga dobio "nogu" na klupi Palerma, a u toku dana čelnici sicilijanskog kluba već su imenovali njegovog nasljednika. Tako bi naredne dvije godine klub trebao voditi Delio Rossi.

"US Citta di Palermo izvještava kako je Delio Rossi imenovan za trenera do juna 2011. godine uz mogućnost produživanja ugovora", piše na službenim stranicama Palerma.

"Rossi i Zenga? To su dvije različite osobe. Zenga je odlično radio u Palermu, ali nam to nije donijelo rezultate. Rossi će trebati vremena da sve transformira i poboljša momčad", kazao je sportski direktor kluba Walter Sabatini, koji je demantovao autora službene klubske stranice, koji je pogriješio datum ugovora za novog trenera.

"Naša web stranica je pogriješila. Upisana je 2010. godina, a trebala je 2011.", zaključio je Sabatini.

48-godišnji Delio Rossi ranije je vodio Lazio, Atalantu, Lecce, Pescaru, Genou, Salernitanu, Foggiju...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije