Službeno: Dogovoren transfer Albe u Barcelonu

Valenciji 14 miliona eura

Službeno: Dogovoren transfer Albe u Barcelonu

Adnan Beganović

Španski fudbalski reprezentativac Jordi Alba karijeru će nastaviti u Barceloni. Naime, katalonski klub  je putem službene internet stranice objavio  da je postigao dogovor sa Valencijom oko odštete za  španskog  reprezentativca.

Barcelona će Šišmišima za Albu platiti 14 miliona eura, a ovaj fudbaler će nakon povratka sa Evropskog prvenstva u Barceloni obaviti liječničke preglede, nakon kojih će potpisati petogodišnji ugovor.

Podsjetimo, Alba je stasao u Barceloninoj fudbalskoj akademiji, a u dosadašnjoj seniorskoj karijeri nastupao je za Cornellu, Valenciju B, Gimnastic i Valenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.