Službeno: Dragan Jović novi trener Sarajeva

UO potvrdio odluku komisije za izbor trenera

Službeno: Dragan Jović novi trener Sarajeva

A. Beganović

Sada već bivši menadžer gradačačke Zvijezde, Dragan Jović, i zvanično je imenovan za novog šefa stručnog štaba FK Sarajevo.

Upravni odbor FK Sarajevo danas je u popodnevnim satima potvrdio imenovanje Dragana Jovića na poziciju šefa stručnog štaba bordo momčadi.

"Finalni pregovori protekli su korektno, uspjeli smo naći zajednički jezik. Upravni odbor FK Sarajevo je dao svoju saglasnost na zvanično imenovanje Jovića na mjesto trenera bordo tima", rekao je Dino Selimović, direktor FK Sarajevo za zvaničnu internet stranicu kluba, dok je član komisije za izbor trenera Munir Talović izjavio:

"Nije bilo lako donijeti konačnu odluku i prijedlog, jer smo u konkurenciji imali zaista vrlo kvalitetne stručnjake. Međutim, smatramo da g. Jović ima viziju i kvalitete koji se poklapaju sa našim ambicijama".

Podsjetimo, u dosadašnjoj trenerskoj karijeri Jović je vodio Travnik, Posušje, Zrinjski i Zvijezdu, a sa mostarskim Plemićima osvojio je titulu u Premijer ligi, te Kup Bosne i Hercegovine.

Novi šef stručnog štaba prozivku će obaviti 11. januara.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti