Službeno: Drenthe četiri godine u Bešiktašu

Holanđanin u novom klubu

Službeno: Drenthe četiri godine u Bešiktašu

Nekadašnji fudbaler madridskog Reala Royston Drenthe novi je igrač turskog Bešikataša sa kojim je potpisao četverogodišnji ugovor.

Nizozemski lijevi bek, koji može igrati i na poziciji krila, u Real je stigao 2007. godine iz Feyenoorda, ali se u kraljevskom klubu nije uspio nametnuti. Zbog toga je poslan na posudbe u Hercules i Everton, ali ni ondje nije uspio da dokaže svoj kvalitet, a početkom jula istekao mu je ugovor s Realom.

 

Tokom posljednje dvije sezone Drenthe je skupio ukupno 46 nastupa u svim takmičenjima (8 golova i 8 asistencija), a navodno je u njegovom dovođenju Bešiktap prestigao ostale ugledne interesente među kojima su se spominjali Manchester City, Milan i Galatasaray.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.