Službeno: Erikkson napustio Obalu Slonovače

Zapelo oko finansijskih uslova

Službeno: Erikkson napustio Obalu Slonovače

O. Lekić

Šveđanin Sven Goran Eriksson nije više izbornik reprezentacije Obale Slonovače jer nije pristao na smanjenje plaće, stoji na web-stranici Nogometnog saveza Obale Slonovače.

"Eriksson više neće trenirati Obalu Slonovače iako je bio prvi izbor za nastavak rada. Iako su obje strane imale dobru volju, pregovori su okončani neuspjehom zbog financijskih uslova", stoji u saopštenju.

Eriksson je preuzeo Obalu Slonovače krajem marta, samo dva mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva na kome je ta afrička reprezentacija ispala već u takmičenju po skupinama.

Obala Slonovače igra 10. avgusta u Londonu pripremnu utakmicu s Italijom, a afričke novine navode da će novi selektor  biti bivši trener Olympique Marseillea Gerard Gili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.