Službeno: Fontas iz Barcelone u Celtu za milion eura

Službeno: Fontas iz Barcelone u Celtu za milion eura

Edmir Škorić

Mladi nogometaš Barcelone Andreu Fontas potpisao je trogodišnji ugovor s Celtom iz Viga.

Ovaj mladi defanzivac proteklu je sezonu proveo na posudbi u Mallorci, a Celta je za milion eura od Barcelone otkupila njegov ugovor. 

Uglavnom je igrao na klupi i u mladoj momčadi Katalonaca, no upisao je osam nastupa za Blaugranu. Njegov napredak usporila je povreda križnih ligamenata u utakmici protiv Osasune u januaru 2012. godine. 

"Izabrao sam Celtu zbog klupskog projekta, načina na koji igraju i zato što ih trenira Luis Enrique. Celta me pozvala i odlučio sam da potpišem ugovor", rekao je Fontas. 

Po vokaciji je odbrambeni igrač, no često zna igrati i u veznom redu... "Bit ću na poziciji na kojoj me trener odluči postaviti. Igrao sam više na poziciji stopra nego u veznom redu,  ali vidim sebe kao igrač na poziciji zadnjeg veznog". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.