Službeno: Fudbalske reprezentacije BiH u Adidasu

Novi tehnički sponzor Zmajeva

Službeno: Fudbalske reprezentacije BiH u Adidasu

Sve fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u narednom periodu nosit će sportsku opremu Adidasa, potvrđeno je na službenoj stranici ovog proizvođača sportske opreme.

Njemačka sportska kompanija, i jedan od najjačih sportskih brendova, Adidas zvanično je potvrdila da je dogovorila saradnju sa N/FSBiH prema kojoj će sve naše reprezentativne selekcije nositi opremu ovog proizvođača sportske opreme.

"Ovo je jedan veliki ugovor za Adidas koji je nastavio svoja ulaganja u fudbalske reprezentacije širom svijeta koje imaju potencijal Adidas, kao vodeći fudbalski brend u svijetu fudbala, za Svjetsko prvenstvu u Brazilu svojim selekcijama osigurati će najmoderniju i najudobniju opremu koja je do sada ikada proizvedena", rekao je Claus-Peter Mayer, jedan od glavnih ljudi u Adidasovom odjelu za marketing.

Iz velike njemačke kompanije potvrdili su da će fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Adidasovoj opremi debitovati u susretu protiv Meksika, 3. juna u Chicagu, dok će oprema u prodaju biti puštena dva dana ranije.

Jedan od glavnih razloga zbog kojih se Adidas odlučio na partnerstvo sa N/FSBiH su i postojeći sponzorski ugovori koje Adidas ima sa bh. reprezentativcima Edinom Džekom, Miralemom Pjanićem i Emirom Spahićem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.