Službeno: Gattuso novi trener Palerma

Službeno: Gattuso novi trener Palerma

Edmir Škorić

Bivši italijanski reprezentativac Gennaro Gattuso od danas je i službeno trener Palerma, člana Serije B.

Gattuso je ranije najavljen kao trener sicilijanske momčadi, a u srijedu su iz kluba saopćili kako je sve završeno. Nekadašnji igrač Milana potpisao je jednogodišnji ugovor s Palermom uz mogućnost produženja na dodatnih dvije godine.

On će novinarima biti predstavljen u petak, a Gattuso je kao trener dosad radio jedino u švicarskom Sionu, gdje je dobio otkaz nakon 12 utakmica.

Istina, nema iskustvo, ali u Palermu smatraju da će svoj borbeni duh, koji ga je krasio tokom igračke karijere, prenijeti i na trenersku, te da će Palermo izboriti povratak u Seriju A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.