Službeno: Gerardo Martino više nije trener Barcelone
Foto: EPA

Barca bez trenera

Službeno: Gerardo Martino više nije trener Barcelone

Midhat Šljivak

Gerardo Martino od večeras više nije trener Barcelone.

Veoma loša sezona je iza Barcelone. Klub je ostao bez trofeja ove sezone, a nakon remija s Atleticom (1:1) u posljednjem kolu Primere, Martino je odlučio da podnese ostavku na mjesto trenera, nakon samo godinu dana.

"Želio bih da objavim da napuštam poziciju trenera u Barceloni. Bila mi je čast da vodim ovaj tim", rekao je Martino nakon meča s Atleticom u kojem je katalonski tim ostao bez titule prvaka.

Martino je pred početak prošle sezone na klupi naslijedio pokojnog Tita Vilanovu, a kao novi trener Barcelone spominje se nekadašnji igrač ovog tima Luis Enrique.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.