Službeno: Giroud potpisao za Arsenal

Giroud i službeno novi Topnik

Službeno: Giroud potpisao za Arsenal

A. Haznadarević

Topnici su na službenoj klupskoj stranici potvrdili da su uspjeli realizovati transfer napadača Oliviera Girouda iz Montpellierta koji je potpisao četverogodišnji ugovor.

Menadžer Topnika Arsene Wenger nije krio zadovoljstvo zbog dovođenja odličnog igrača kakav je Giroud, koji je svojim igrama prošle sezone Montpelliert nosio sve do titule prvaka Francuske.

"Uzbuđeni smo zbog Olivierovog dolaska, on će nam dati novu dimenziju u napadu naredne sezone."

"On se dokazao da je sposoban igrati na vrhunskom nivou u svojoj zemlji, i vidjeli smo kakav je veliki uticaj imao u Montpelliertovom osvajanju titule protekle sezone. Svi se radujemo Olivierovom dolasku i gledanju njegovih nastupa u dresu Arsenala", zaključuje Wenger.

Sa druge strane sam Giroud je priznao da je i on presretan zbog potpisa za veliki klub kakav je Arsenal:

"Presretan sam zbog dolaska u Arsenal i zbog toga što ću biti dio jednog od najvećih klubova u Engleskoj. Velika je satisfakcija dolazak u ovaj veliki klub, i još kao mali sam sanjao da igram u Premier ligi", priznaje dvadesetpetogodišnjak.

Francuz je priznao da ga je osim odlične reputacije kluba, u Arsenal privukla i filozofija igre njegovog novog trenera:

"Privukla me fudbalska filozofija Arsene Wengera. Uvijek sam se divio Arsenalovoj velikoj historiji i reputaciji, a sada se nadam da ću postići velike stvari ovdje. Ponosan sam na to što sam Topnik, i dat ću sve od sebe za Arsenalove fanove", poručio je novi napadač Arsenala.

Arsenal je prema navodima otočkih medija na račun novog prvaka Francuske uplatio 12 miliona funti.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije