Službeno: Gomis potpisao za Lyon

Bafetimbi Gomis novi član "lavova"

Službeno: Gomis potpisao za Lyon

Edmir Škorić

Napadač St. Etiennea Bafetimbi Gomis pojačat će francuski Lyon, potvrđeno je na službenoj stranici kluba. 23-godišnjak će, nakon što prođe liječnički pregled, staviti svoj potpis na pet godina.

Francuski Lyon jači je za još jednog mladog igrača. Redove Lavova popunio je napadač Bafetimbi Gomis koji je ranije nastupao za St. Etienne. Gomis je na Evropskom prvenstvu 2008. godine igrao za Pijetlove, a u sezoni 07/08. bio je najbolji strijelac lige.

Gomis (23) je Lyon koštao 13 miliona eura, a nakon što završi sa liječničkim pregledom potpisat će na pet godina. U Lyonu su bili zagrijani za dovođenje Španca Daniel Guizu, no nakon što su doveli dva napadača ovog ljeta (uključujući Gomisa) njihov interes je ohladio.

Našem mladom reprezentativcu Miralemu Pjaniću tako su se ovog ljeta osim Gomisa pridružili Lisandro Lopez, Aly Cissokho i Michel Bastos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije