Službeno: Halilović potpisao za Barcelonu
Foto: EPA

Transfer dovršen

Službeno: Halilović potpisao za Barcelonu

Midhat Šljivak

Mladi hrvatski fudbaler Alen Halilović od danas je službeno novi član Barcelone.

Ovaj 17-godišnji fudbaler potpisao je danas s Barcelonom petogodišnji ugovor, a karijeru u dresu katalonskog tima započeti u B ekipi.

Barcelona je zagrebačkom Dinamu za usluge ovog fudbalera platila 2,2 miliona eura, ali su u ugovor uključeni mnogobrojni bonusi, te će ugovor Katalonce koštati vjerovatno mnogo više.

"Ovo je sjajan dan za mene. Jako sam sretan. Oduvijek sam bio navijač Barcelone i znam sve o ovome klubu. Govorim malo i katalonski. Ovo je za mene velika prilika, pozdravljam sve Katalonce i živjela Barcelona", rekao je Halilović za Barcu TV.

Prije Halilovića Barcelonu je pojačao i golman Marc-Andre ter Stegen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.