Službeno: Hervas i Željezničar raskinuli ugovor

Nije upisao zvanični nastup

Službeno: Hervas i Željezničar raskinuli ugovor

Adnan Beganović

Španski fudbaler, koji je najavljivan kao jedno od najvećih pojačanja u historiji FK Željezničar, Javier Hervas, od danas i zvanično nije više član višestrukog bosanskohercegovačkog prvaka.

Jučerašnja pisanja našeg portala o mogućem odlasku španskog veznjaka pokazala su se tačnim pošto su danas iz FK Željezničar i službeno potvrdili da Hervas napušta klub.

Iz Željezničara su naveli da je do raskida ugovora došlo na izričit zahtjev samog fudbalera. Kako piše službena stranica kluba Hervas je naveo da se nije snašao u glavnom gradu BiH i da na insistiranje svoje porodice, prije svega supruge, želi da se vrati u svoju zemlju. 

Iz FK Željezničar naveli su da je Uprava kako bi zaštitila interese Kluba definisala je odštetni zahtjev koji španski fudbaler treba platiti na klupski račun, unaprijed, kako bi raskid ugovora bio validan.

Bilo kako bilo, Hervasova epizoda u Željezničaru je završena. Iako je pompezno najvljen kao veliko pojačanje samo par dana prije velikog sarajevskog derbija i bez zvaničnog nastupa u plavom dresu napustio je klub.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije