Službeno: HSV potpisao Rajkovića

Službeno: HSV potpisao Rajkovića

Edmir Škorić

Srbijanski reprezentativac Slobodan Rajković i službeno je postao novi član njemačkog HSV-a, u koji je stigao iz Chelseaja.

HSV je transfer potvrdio putem internet stranice. Rajković (22) je peti igrač kojeg je njemački klub doveo iz Chelseaja, u posredstvu sportskog direktora Franka Arnesena.

"Upravo sam stigao i neću previše obećavati, ali ono što mogu obećati je da ću dati stoposto sebe za momčad", rekao je Rajković, inače 191 centimetar visok odbrambeni igrač.

"On je visok igrač, koji nam donosi kvalitetu u odbranu koju dosad nismo imali. Potreban nam je upravo jedan takav igrač. Osim toga, ljevak je, što je za mene vrlo važno", istakao je trener Michael Oenning.

Za Chelsea nije nikada zaigrao zbog problema s radnom dozvolom u Engleskoj. Međutim, igrao je u PSV-u, Twenteu i Vitesseu.

HSV ima dosta problema u zadnjoj liniji, primivši 10 golova u samo tri bundesligaške utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.