Službeno: Malaga za Baptistu treća sreća

Brazilac potpisao na tri i pol godine

Službeno: Malaga za Baptistu treća sreća

E. Škorić

Brazilski nogometaš Julio Baptista danas je i službeno postao novi igrač španske Malage.

Baptista je, po okončanju liječničkih pregleda, potpisao ugovor sa Malagom na tri i pol godine, a potvrdio je to španski klub na svojoj službenoj internet stranici.

Financijski detalji još uvijek nisu otkriveni, ali nagađa se kako je Rimljanima pripalo dva miliona eura odštete. Uostalom, to je potvrdio i član upravnog odbora Malage, Jose Carlos Perez.

Baptisti je ovo treći klub u Španiji, budući da je ranije već nosio dres Seville i madridskog Reala. U Romi je igrao od 2008. godine i u tom periodu postigao 40 golova. Njegovo predstavljanje zakazano je za sutra u 12:30 sati u prostoriji predviđenoj za press-konferencije.

Malaga nakon 17 odigranih kola u Primeri zauzima 16. poziciju. Na svom kontu imaju 16 bodova, te još uvijek nisu izbjegli opasnu zonu. Čelništvo kluba se nada da će sa Baptistom kraj sezone dočekati bezbrižno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije