Službeno: Malesani novi trener Sassuola

Službeno: Malesani novi trener Sassuola

Edmir Škorić

Momčad italijanskog Sassuola imenvoala je Alberta Malesanija za novog trenera.

Malesani je tako naslijedio Eusebija Di Francesca, kome je klub zahvalio prije dva dana na saradnji zbog loših rezultata u Seriji A ove sezone.

"Sassuolo objavljuje da je imenovan Alberto Malesani kao novi trener prve momčadi. Gospodin Malesani će voditi popodnevni trening i bit će u četvrtak predstavljen medijima", saopštili su iz kluba.

Sassuolo je trenutno osamanesti u Seriji A sa jednim bodom zaostatka za "zonom spasa". Nedjeljni 3:1 poraz od Livorna je šesti poraz Sassuola u posljednjih sedam utakmica.

Malesani će debi imati u nedjelju protiv Verone. Pedesetdevetogodišnj stručnjak ima 21 godina iskustva rada u Italiji. Posljednji klub koji je trenirao je Palermo u februaru prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije