Službeno: Real i Salgado se razišli

Službeno: Real i Salgado se razišli

Edmir Škorić

Ranije smo najavljivali da Michel Salgado nema više mjesta u madridskom Realu, a danas je i službeno potvrđeno raskidanje ugovora između njega i kluba u kojem je proveo deset godina.

Na svojim službenim stranicama Real je potvrdio formalno raskidanje ugovora sa Michel Salgadom.

"Real Madrid CF i Michel Salgado složili su se da igrač napusti klub. Real se zahvaljuje za sve što je bivši kapiten do sada uradio, te za njegovo zalaganje i ponašanje tijekom deset uzastopnih godina primjernog boravka u klubu."

33-godišnjak, jedan od bivših Realovih kapitena, u klub je stigao 1999. godine iz Celta Vigo za 11 miliona eura i odmah postao član reprezentacije Španije. Dakako, dolaskom novih igrača neki stari (poput Salgada) nemaju mjeta, a Salgado bi mogao karijeru nastaviti u Real Zaragozi koja se interesuje za njega.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.