Službeno: Rene Girard novi trener Lillea

Naslijedio Rudija Garciju

Službeno: Rene Girard novi trener Lillea

Edmir Škorić

Iz redova francuskog prvoligaša Lillea saopćili su u petak da će ih u narednoj sezoni s klupe voditi Rene Girard.

Lille je nedavno napustio Rudi Garcia, koji je potpisao s Romom, a njegov nasljednik je bivši trener Montpelliera. Girard je prošle godine vodio Montpellier do prvog naslova francuskog prvaka.

"Poznajem ga kao trenera i njegove mogućnosti. Upoznao sam velikog, strastvenog i marljivog čovjeka. Ponosan sam i sreatn što je Rene naš novi trener", rekao je predjednik Lillea Michel Seydoux.

Nisu poznati detalji ugovora, ali francuski mediji navode da se radi o dvogodišnjoj saradnji. Lille nije izborio Evropu u prošloj sezoni, a nalazi se i u financijskim problemima, pa će se više obraćati pažnja na mlade igrače. Upravo takva strategija odgovara Girardu.

Naime, on je prije Montpelliera nekoliko godina radio kao selektor mlade francuske reprezentacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.