Službeno: Sahin posuđen Liverpoolu

Službeno: Sahin posuđen Liverpoolu

Engleski nogometni premijerligaš Liverpool potvrdio je da je postigao dogovor s Real Madridom o dovođenju Nurija Sahina na jednogodišnju posudbu.

Dvadesettrogodišnji turski internacionalac prošlog ljeta je došao u Real nakon što je s Borussijom Dortmund osvojio Bundesligu. No, nije uspio izboriti mjesto u startnoj postavi na "Santiago Bernabeuu", pa je trener Jose Mourinho odlučio da ga pošalje na posudbu.

Nekoliko engleskih premijerligaša, uključujući Arsenal, bili su zainteresirani za Sahinove usluge, ali je Brendan Rodgers pobijedio u utrci za "playmakera", prenosi "Goal.com".

Sahin je najmlađi strijelac svih vremena u turskoj reprezentaciji s postignutim pogotkom u debiju za nacionalni tim 2005. godine. Dvadesettrogodišnji igrač dosad je sakupio 31 nastup u reprezentativnom dresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.