Službeno: Udinese posudio Gelsona Fernandesa

Službeno: Udinese posudio Gelsona Fernandesa

Edmir Škorić

Nakon što su nedavno potpisali Jean-Alaina Fanchonea iz Arlesa, italijanski prvoligaš Udinese doveo je još jednog igrača.

I ovaj put su u Udinama posegli za pojačanjem iz Francuske. Na posudbu su doveli Gelsona Fernandesa iz Saint-Etiennea, uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone.

Švicarski reprezentativac prvi dio sezone proveo je u Leicester Cityju na posudbi, no raskinuo je posudbeni ugovor s engleskim klubom i ponovo se vratio u Italiju, jer jeu sezoni 2010/11 igrao na posudbi u Chievu iz Verone.

"Spreman sam za igru jer treniram od ponedjeljka s momčadi. Iako sam tu samo nekoliko dana, momčad i trener su mi puno pomogli. Chievo prošle godine nije mogao platiit odštetu za mene, pa zato nisam ostao. Sada razmišljam o stalnom boravku u Udinama", kazao je 25-godišnji veznjak, uz dodatak:

"Cilj mi je samo da pokažem koliko mogu i u maju će se dogoditi što sedogodi".

Svoju karijeru je tamnoputi Švicarac započeo u Sionu, a 2007.godine prešao je u Manchester City, da bi se nakon dvije sezone premjestio u St. Etienne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.