Službeno: Vahid Halilhodžić napustio klupu Alžira
Foto: EPA

Bh. stručnjak napustio Alžir

Službeno: Vahid Halilhodžić napustio klupu Alžira

M. Šljivak

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić od danas zvanično više nije selektor reprezentacije Alžira.

Halilhodžić je napravio veliki uspjeh s ovom selekcijom, koju je odveo do osmine finala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. 

Iako je javnost i publika u Alžiru praktički molila bh. stručnjaka da ostane, Halilhodžić je odlučio da napusti selektorsku klupu, što je danas i službeno potvrđeno.

"Sa sobom nosim lijepe uspomene i nevjerovatnu ljubaznost alžirskih navijača koji su me podržavali od prvog dana. Nakon tri godine života u Alžiru, obaveze prema porodici i čežnja ka novim izazovima su bili odlučujući u odluci da napustim ovu poziciju", rekao je Halilhodžić, te je dodao:

"Alžir napuštam veoma ponosan zbog svega što smo napravili", ističe Halilhodžić, koji će navodno preuzeti turski Trabzonspor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.