Službeno: Villarreal Egurena posudio u Lazio

Na El Madrigalu potvrdili

Službeno: Villarreal Egurena posudio u Lazio

Edmir Škorić

Španski Villarreal objavio je na svojim stranicama informaciju kako se njihov veznjak Sebastian Eguren pridružio rimskom Laziju, gdje će provesti ostatak sezone na posudbi.

Uz mogućnost da ga na kraju sezone kupe, rimski Lazio posudio je Sebastiana Egurena, veznjaka Villarreala. Sa El Madrigala su to i potvrdili, uz želju da se Urugvajac dobro uklopi u redove italijanskog kluba.

"Villarreal CF zahvaljuje igraču za sve što je napravio i želi mu sve najblje u svojoj novoj karijeru u Calciu", saopćeno je na stranici Žute podmornice.

Eguren, koji trenutno ulazi u treću deceniju svog života, karijeru je počeo 1999. godine u urugvajskom Montevideu, a prvi evropski klub bio je Rosenborg, u koji je stigao 2005. godine. Potom je igrao dvije sezone u Hammarbyju, da bi početkom 2008. godine bio posuđen Villarrealu, a potom i kupljen.

Za selekciju Urugvaja odigrao je 24 utakmice i postigao pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.