Službeno: Wolfgang Stark sudi u Lisabonu

Službeno: Wolfgang Stark sudi u Lisabonu

Adnan Beganović

Njemačkl fudbaslki sudija Wolfgang Stark dijelit će pravdu u revaš susretu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo između Portugala i našeg nacionalnog tima, objavila je danas Evropska fudbalska federacija.

Stark je rođen 1969. godine u Landshutu u Njemačkoj, inače je bankarski službenik, a od 1999. godine sudi utakmice međunarodnog karaktera.

U dosadašnjoj sudijskoj karijeri sudio je mnogo važnih utakmica, no mnogo puta je i kritikovan zbog svog dijeljenja pravde.

Njemački bankar sudio je prvi susret polufinala prošlosezonske Lige prvaka u kojem je Barcelona sa 2:0 savladala Real Madrid, a iz kraljevskog kluba su bili jako nezadovoljni njegovim suđenjem.

U svjetskim medijima je poznat kao veliki obožavatelj igrača Barcelone, Lea Messija, pa ga zbog toga u Madridu mrze.

"Messi je najbolji svjetski igrač, nema fudbalera kao što je on. Zadfovoljstvo je gledati kao igra", izjavio je ne tako davno njemački sudija.

Treba napomenuti da je Stark bio glavni sudija u posljednjem kolu kvalifikacija za EP u kojem su Crna Gora i Engleska remizirale, te da je u tom susretu isključio Waynea Rooneya, koji će zbog tog crvenog kartona propustiti tri utakmice Evropskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.