Smail Prevljak na posudbi u Red Bull Salzburgu

Dolazi iz njemačkog Leipziga

Smail Prevljak na posudbi u Red Bull Salzburgu

Njemački drugoligaš RB Leipzig odlučio je na jednogodišnju posudbu poslati bh. internacionalca Smaila Prevljaka. Nova destinacija ovog 19-godišnjeg fudbalera zove se austrijski Red Bull Salzburg.

Prilikom pregovora odlučeno je da će Prevljak trenirati sa prvom ekipom Salzburga, ali će prvenstvene utakmice igrati u dresu drugoligaša Lieferinga, koji je inače filijala Salzburga.

Prve nogometne korake Prevljak je napravio u Igmanu iz Konjica, odakle je prošle godine dospio u juniorski tim Leipziga. Dobre igre dovele su ga i do prvog tima, za koji je debitovao početkom augusta u prvenstvenoj utakmici sa Aalenom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.