Smajić povrijeđen, Mirvić slavio
Smajić je iz igre izašao u 34. minuti

Play-off za opstanak u belgijskoj eliti

Smajić povrijeđen, Mirvić slavio

U susretima četvrtog kola belgijskog playoffa za dva mjesta koja iduće godine garantuju igranje u Jupiter ligi, naši predstavnici ostvarili su polovičan učinak.

Dok je Damir Mirvić sa Roeselareom slavio gostujući trijumf protiv Liersea (3:1), bh. trojac u Denderu (Sulejman Smajić, Admir Aganović i Ervin Zukanović) doživjeli su neočekivan poraz na domaćem terenu od Antwerpa. Uz to, Smajić je povrijedio mišić i igru je morao napustiti već u 34. minuti.

Mirvić je odigrao cijeli susret i ponovo je bio jedan od boljih igrača Roeselarea, a njegovim tim ovim trijumfom napravio je veliki korak ka opstanku u društvu naboljih (za to im je potreban još jedan bod iz preostala dva susreta).

Ni Aganović nije završio utakmicu na terenu, jer je iz igre izašao u 62. minuti, dok je samo Zukanović odradio cijeli susret.

Nakon četiri odigrana kola playoffa Roeselare je prvi sa 10 bodova, dok Dender ima 5 bodova. Antwerp ima četiri boda, a posljednji je Lierse sa dva boda. Peto, pretposljednje kolo igra se 7. juna, a sastaju se: Roeselare – Royal Antwerp i Lierse – Dender.

Rezultati
Lierse – Roeselare 1:3
Dender – Royal Antwerp 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.