Smajić: Sretan sam zbog gola protiv Borca, nadam se da ću pogoditi i protiv Želje

Mladi napadač Slobode za SportSport.ba

Smajić: Sretan sam zbog gola protiv Borca, nadam se da ću pogoditi i protiv Želje

E. Škorić

Edis Smajić postigao je pogodak i donio je važnu pobjedu Slobodi protiv Borca u meču petog kola Lige za opstanak.

Sloboda se ove sezone dosta mučila, još uvijek je nesigurna u opstanak, no Smajić smatra da je klub na dobrom putu da ostane u ligi.

"Mislim da bismo još jednom pobjedom obezbijedili opstanak u ligi. Nismo teoretski sigurni, ali vjerujem da se ne trebamo brinuti i da ćemo svakako i naredne sezone igrati Premijer ligu", kazao je Smajić u razgovoru za SportSport.ba, pa je kazao kako mu je dobro došao pogodak protiv Banjalučana.

"Sigurno da je ova utakmica bila prekretnica u Ligi za ostanak. Postigao sam gol, drago mi je što sam pomogao ekipi. Dobio sam i dodatno samopouzdanje, ali nemamo puno vremena. Okrećemo se Željezničaru, to nam je sada najvažnija utakmica".

Nada se da će, nakon Borčeve, zatresti mrežu i Željezničara.

"Nadam se da mogu dati pogodak. Daću sve od sebe, pa šta bude. Možemo osvojiti trofej, a moramo iskoristiti ovaj derbi i umor igrača Željezničara. I mi smo umorni, ali Željo će se sigurno istrošiti u velikom derbiju", ističe Smajić.

Je li prednost Slobode trener Slavko Petrović?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Slavko Petrović nam je dosta pričao o Želji, dosta tih igrača je vodio i sigurno da ih dobro poznaje, pa hajde možemo reći da nam je i to prednost", zaključio je Smajić.

U 27 nastupa u ovoj sezoni mladi 18-godišnji napadač postigao je sedam pogodaka i svojim dobrim igrama izborio se za startnu poziciju u sastavu Slavka Petrovića.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi