Smajlović: Borit ćemo se za svaki bod do kraja sezone

Gradina protiv Leotara želi pobjedu

Smajlović: Borit ćemo se za svaki bod do kraja sezone

B. Mujezinović

Fudbaleri Gradine u 20. kolu dočekuju Leotar, a u Srebreniku se nadaju prvoj domaćoj pobjedi. Protiv Sarajeva su uspjeli izvući bod, no sada vjeruju da je red i na slavlje pred svojim navijačima.

Gradina se uzala u svoju školu, te će bez stranaca odigrati ostatak sezone. Jasno je da su se oprostili od Premijer lige, no to ih ne može spriječiti da izgaraju na terenu i časno završe sezonu. Cilj im je protivnicima pomrsiti račune.

 

"Što se tiče ekipe, ekipa je veoma mlada uz par iskusnijih igrača, željna je dokazivanja i iz svake utakmice želi izvući maksimum", rekao je napadač Gradine Damir Smajlović za SportSport.ba, osvrnuvši se na "historijski" bod u Mostaru protiv Veleža.

 

"Gostovanje u Mostaru i osvojen bod ulijevaju samopouzdanje ekipi, tako da bi protiv Leotara mogli ostvariti prvu pobjedu pred našom publikom. Ipak, ne treba se zavaravati da će to biti lako, Leotar je veoma neugodan gostujući protivnik, što govori i činjenica da su osvojili bod u Zenici."

 

Kakva su očekivanja u nastavku prvenstva?

 

"U nastavku prvenstva očekujem da ćemo igrati sve bolje i bolje i da ćemo mnogima pomrsiti račune, posebno onima koji su već upisali bodove protiv nas. Najbolji primjer je bio Velež u Mostaru", kazao je Smajlović na kraju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Gradina je zakovana za dno sa svega pet osvojeni hbodova, dok je Leotar bezbijedan na devetoj poziciji sa 26 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije