Smajlović demantovao Bakine nebuloze
Blaž Slišković je očito zaboravio mnogo stvari iz prošlosti...

Blaža Sliškovića izdalo i pamćenje

Smajlović demantovao Bakine nebuloze

Mišo Drago Smajlović, nekadašnji selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine demantovao je navode Blaža Sliškovića koji je izjavio da je Marko Topić iz reprezentacije odstranjen zbog psovki na Smajlovićev račun.

Da je Baka sklon svakakvim izmišljotinama, potvrđuje i ovaj primjer, a osim toga Slišković je u pojedinim medijima izjavio da je Topić Smajlovića gađao kopačkom... Podsjetimo, u četvrtak je Slišković osuo paljbu po selektoru Miroslavu Ćiri Blaževiću optuživši ga da je uzeo novac kako bi Topića pozvao protiv Belgije!

„Sa Markom Topićem nikada nisam imao takvu vrstu sukoba. Tačno je da je kao uostalom većina igrača širom svijeta bio nezadovoljan što nije u startnoj postavi. Sa njim sam razgovarao i objasnio mu da su Bolić i Baljić u prednosti u odnosu na njega, ali da mi je prišao i nešto tako rekao sigurno ga više nikada ne bih pozvao u reprezentaciju. Ne ulazim u to da li je i šta razgovarao sa saigračima, negdje u društvu, ali prema meni nikada nije bio nekorektan niti mi je šta ružno rekao“, izjavio je Smajlović za Oslobođenje.

Sliškovića je izgleda izdalo i pamćenje! Naime, u pojedinim hrvatskim medijima izjavio je da zbog nepostojećeg sukoba na relaciji Smajlović – Topić, ovog napadača nikada nije pozivao da igra za BiH. Međutim, istina je sasvim nešto drugo. Topić je za reprezentaciju BiH igrao i kada je Slišković bio selektor.

Podsjetimo, napadač Saturna od dresa sa državnim grbom BiH „oprostio“ se 17. aprila 2002. godine nakon utakmice na Maksimiru gdje je BiH poražena od Hrvatske rezultatom 0:2. Tada je Topić javno prozvao tadašnjeg selektora Sliškovića, ustvrdivši da neće igrati za reprezentaciju BiH sve dok su na čelu reprezentacije on i Ahmed Pašalić, tadašnji direktor reprezentacije. Sliškovića očito treba podsjetiti kako mu je utakmica protiv Hrvatske bila druga na klupi nacionalnog tima, jer je debitovao 27. marta 2002. godine na Grbavici protiv Makedonije (4:4)!   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.