Smajlović donio tri boda Tuzlacima

Premijer liga BiH, 27. kolo

Smajlović donio tri boda Tuzlacima

Sloboda je teškom mukom u veoma lošoj utakmici pred, tek nešto više od, 500 gledalaca na Tušnju došla do veoma važne pobjede protiv Travnika (2:1).  Oba pogotka za Slobodu postigao je Damir Smajlović, a za Travnik Ćurić.

U prvom poluvremenu gledaoci na Tušnju nisu vidjeli ništa što bi nagradili aplauzom. Sloboda je pokušavala doći do pogotka, ali je bunker Travničana izdržao sve napade u prvom dijelu.

Gosti iz Travnika su u Tuzlu došli sa ciljem da ne prime pogodak i u prvom dijelu su se vrlo dobro branili. Iako je domaći tim napadao tokom prvih 45 minuta pravih prilika za promjenu rezultata nije bilo.

Na poluvremenu utakmice je Vlatko Glavaš malo „razdrmao“ svoje igrače koji su zaigrali nešto organizovanije. Trener Tuzlaka je na poluvremenu u igru ubacio Semira Slomića koji je znatno ubrzao igru Slobode.

Bolja igra Slobode je dala rezultata u 52. minuti. Semir Slomić je odlično prošao po desnoj strani i nabacio loptu u kazneni prostor koju je volejom zahvatio Damir Smajlović i zatresao mrežu Adisa Nurkovića.

Nakon postignutog pogotka Sloboda je zaigrala malo rasterećenije i napravila dvije solidne prilike, ali je mreža Nurkovića mirovala. Dvadesetak minuta prije kraja najbolju priliku za povećanje prednosti imao je Samir Jogunčić. Aut je izveo Crnogorac, loptu je primio Mujić i uposlio Jogunčića čiji udarac završava malo pokraj desne stative Nurkovića.

Kako se bližio kraj utakmice Travnik se počeo malo otvarati što je stvorilo dodatni prostor igračima Slobode. U 76. minuti je utakmica definitivno odlučena. Sloboda je povela sa 2:0, a ponovo je strijelac bio Damir Smajlović. Na odlično ubačenu loptu Smajlović je reagovao i glavom potvrdio pobjedu Tuzlaka.

Četiri minute prije kraja utakmice Travnik je uspio postići pogodak i smanjiti poraz. Strijelac pogotka bio je mladi Amel Ćurić. Domaći igrači i navijači mogu biti zadovoljni jedino pobjedom, igrom nikako.

Sloboda – Travnik 2:1

TUZLA - Stadion Tušanj. Gledalaca: 1.000. Sudija: Rusmir Mrković (Sarajevo). Strijelci: 1:0 Smajlović (53.), 2:0 Smajlović (75.), 2:1 Ćurić (86.). Žuti kartoni: Malkić (Sloboda), Šiljak (Travnik).
Sloboda: Mujkić, Jogunčić, Crnogorac, Karadža, Milošević, Malkić, Gavarić (od 87. Salihović), Okanović (od 74. Krasić), Sadiković (od 46. Slomić), Mujić, Smajlolvić. Trener: Vlatko Glavaš.
Travnik: Nurković (od 24. Delić), Varupa, Helvida, Ribić, Sarajčić, N. Varupa (od 73. Zatagić), Šiljak, Pranjković, Ćurić, Mujakić, Fajić. Trener: Nedžad Selimović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.