Smajlović: Odlična utakmica, zaslužili smo pobjedu

Gračanlije do pobjede u posljednjim sekundama

Smajlović: Odlična utakmica, zaslužili smo pobjedu

Na stadionu Luke u Gračanici u subotu je odigran kantonalni derbi Bratstva i Radničkog iz kojeg su uzdignutih glava izašli domaći nogometaši. Gračanlije su stigle do 16 boda od mogućih 21 i ostali su vjerni pratilac vodećem bihaćkom Jedinstvu.

Čovjek odluje, po ko zna koji put u svojoj karijeri, bio je napadač Damir Smajlović, koji je bukvalno u posljednjim sekundama zatresao mrežu gostiju.

“Nakon centaršuta u 95. minuti iskoristio sam odbijenu loptu i poslao je u mrežu. Uslijedilo je veliko slavlje, a mislim das mo u ovoj odličnoj utakmici zaslužili pobjedu”, kaže Smajlović.

Tim Denisa Sadikovića nije pratila sreća u susretu sa Slobodom na Tušnju, ali im se sve vratilo u subotu u 95. minuti.

“Radnički je došao po bod u Gračanicu i tako su se postavili na terenu. Sudac je imao dvije diskutsabilne odluke kada je, po mišljenju mnogih, trebao dosuditi jedanesterac za nas. Kako se približavao kraj gosti su, sasvim logično, odugovlačili, ali eto sva njihova izležavanja i opstrukciju igre kaznili smo u 95. minuti. Moram reći kako je utakmica odigrana u fer i korektnoj atmosferi, igrači su se rukovali nakon posljednjeg sudijskog zvižduka. To je napredak u Prvoj ligi F BiH, jer takvih scena nakada ranije nije bilo”, kazao je za SportSport.ba Damir Smajlović, junak pobjede u kantonalnom derbiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.