Šmicer svoju Češku, ali i Poljsku vidi u četvrtfinalu

Šmicer svoju Češku, ali i Poljsku vidi u četvrtfinalu

Edmir Škorić

Dugogodišnji istaknuti nogometaš Liverpoola, Lensa i Bordeauxa,Vladimir Šmicer, danas radi kao sportski menadžer u češkoj reprezentaciji.

Šmicer pomaže Michalu Bileku u stručnom stožeru Češke, koja će na Euru u Poljskoj i Ukrajini (8. juni - 1. juli) igrati zajedno s domaćinom Poljskom, Rusijom i Grčkom. 

 

"U nedjelju smo stigli u Wroclawu. Ovo je veliki i ugodan grad. Naš hotel je udoban. Putovanje iz Praga je bilo dugo, čak šest sati, gotovo sedam, a trebalo je trajati četiri do pet sati. No, do prve utakmice ima još nekoliko dana, tako da ćemo biti odmorni. Nije nam to problem", govori Šmicer u intervjuu za poljski Sport.pl, komentiravši poraz od Mađarske u pripremnoj utakmici.

 

"Što se dogodilo? Stvarno ne znam. Pokušali smo zabiti gol, ali se protivnik dobro branio i nismo uspjeli. Ipak, potpuno drugačije ćemo izgledati u petak protiv Rusije, jedno su pripremne, drugo natjecateljske utakmice".

 

Hoće li Tomaš Rosicky biti spreman? 

 

"S nama je u ponedjeljak trenirao prvi put nakon povrede. Mislim da će biti spreman za petak. Mogao je igrati protiv Mađarske, no nismo htjeli previše riskirati njegovo zdravlje".

 

Grupa A je dosta izjednačena, a evo što je Šmicer prokomentirao: "Ovdje se sve može dogoditi. Za mene ovo nije najlakša skupina, ali jeste najotvorenija. No, vidjet ćemo. Mnogo će ovisiti o prvoj utakmici. Susret s Rusijom je mnogo važan za nas".

 

Poljska kao domaćin je u nekoj prednosti...

 

"Neće biti lako igrati protiv Poljske na njenom terenu. Igramo posljednju utakmicu protiv Vas, no nadam se da ćemo dotad i jedni i drugi osigurati plasman u četvrtfinale (smijeh). Razgovarao sam s bivšim suigračem, legendarnim poljskim golmanom Jiržijem Dudekom, pa smo zaključili ad bi najbolje bilo da Poljska i Češka prođu dalje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije