Smijenjen Husnija Arapović
UO će ponovo zasjedati do kraja sedmice FOTO: fksinfo.com

Sjednica UO FK Sarajevo

Smijenjen Husnija Arapović

Husnija Arapović više nije trener Fudbalskog kluba Sarajevo! Zenički stručnjak je danas uoči sjednice Upravnog odbora premijerligaša sa Koševa ponudio ostavku, kako su objasnili u klubu, zbog privatnih obaveza, a članovi UO su istu jednoglasno prihvatili.

Ipak, teško je bilo očekivati da bi Arapović uspio „preživjeti“ današnju sjednicu i da nije ponudio ostavku. Naime, na sjednici koja je održana 12. novembra nije bilo kvoruma da se raspravlja o njegovom povjerenju, a tada je zaključeno da Arapović ostane na klupi Bordo tima do kraja polusezone, odnosno do današnje sjednice UO. U Sarajevu su nezadovoljni rezultatima koje je klub ostvario pod njegovom palicom, pa je smjena bila očekivana.

Saznajemo da je Arapović ponudio pomoć u radu stručnog štaba, ali onu savjeotodavnu, što je UO prihvatio.  

Mehmed Janjoš glavni kandidata za trenera

Iako se to očekivalo, na današnjem sastanku nije izabran novi trener Sarajeva. Zaključeno je da će Arapovićev nasljednik biti imenovan na narednoj sjednici koja će biti održana do kraja sedmice. Do tada će svi članovi UO ponuditi ime jednog kandidata, a nakon toga očitovaće se svi članove najvišeg klupskog organa. Prema saznanjima SportSport.ba najviše šansi za funkciju šefa stručnog štaba ima Mehmed Janjoš. Klao što smo i ranije pisali, on je ekipu trebao preuzeti odmah nakon remija Sarajeva u gradskom derbiju protiv Željezničara, ali je Arapovićeva smjena tada prolongirana zbog nedostatka kvoruma.  

Danas je raspravljano i o finansijskoj situaciji u klubu, a glavni zaključak je da se u što skorijem vremenskom periodu prvotimcima moraju osigurati isplate dvije zaostale plate, te dugoročnija finansijska startegija koja će biti preduslov kako bi se ekipa uspustila u borbu za mjesta koja vode u Europu.

Dogovoreno je da se nakon sastanka sa Hajrudinom Šumanom, predsjednikom kluba u rad Upravnog odbora uključe i i dvojica veterana, odnosno legendi kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.