"Smirivao sam igrače da ne dođe do tuče, pojedinci iz Sarajeva su me razočarali"

Slobodan Starčević za SportSport.ba

"Smirivao sam igrače da ne dođe do tuče, pojedinci iz Sarajeva su me razočarali"

E. Škorić

Trener Krupe Slobodan Starčević malo je razočaran poslije gostovanja na Koševu ekipi Sarajeva.

Krupa je u subotu s 1:0 poražena od Sarajeva, a bordo tim je preko Krstea Velkoskog stigao do tri boda. U Krupi su razočarani ponašanjem pojedinaca u FK Sarajevo, a to je za SportSport.ba kazao i trener Slobodan Starčević. Konkretno, požalio se na grubu i nekorektnu igru domaćina u prvom dijelu.

"Razumjem da je Sarajevo pod pritiskom, a možda to nije onaj isti pritisak kao u Banjaluci kada sam vodio Borac, ali ponašanje pojedinaca nije bilo na niovu u Sarajevu. Na pauzi sam smirivao igrače da ne dođe do tuče. Drugo poluvrijeme je bilo dobro, puno bolje nego prvo. Čestitam Sarajevu na pobjedi, ali me iznenadilo ponašanje pojedinaca", kazao nam je Starčević.

Sve češće su priče kako manje motivisani klubovi u Ligi za prvaka i Ligi za opstanak u završnici prvenstva odlučuju o sudbinama drugih.

"I tu su nametnuli temu, a to su priče bez osnova. Krupa je prošle godine odredila prvaka. Odigrala je sto posto pošteno protiv Zrinjskog i Željezničara i ne vidim razlog da ne igramo tako kako igramo. Igrali smo nedavno na Grbavici kvalitetnu utakmicu i nijanse su odlučile u korist domaćih. Ne vidim razlog da se priča da Krupa nema motiv. Imamo igrače koji hoće da se pokažu. Imamo najmlađi roster igrača u ligi, žele svi da napreduju i priče o nekom popuštanju nemaju nikakvu osnovu, a stvarno ne vidim potrebu da se Krupa spominje u takvom kontekstu", zaključuje Starčević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U srijedu je žrijeb parova polufinala Kupa BiH, a Krupa čeka svog rivala i Starčević ima želju da dobije - najslabijeg rivala.

"Želja je da to bude slabiji protivnik. Kada bismo došli do finala, to bi bila neopisiva sreća. Ali ko god nam dođe, borit ćemo se. Bilo bi idealno izbjeći Želju ili Slobodu", istakao je Starčević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi