Smriko: Bolje igramo pod imerativom pobjede

Napadač Viteza

Smriko: Bolje igramo pod imerativom pobjede

Nogometaši Viteza su u okviru 25. kola BHT Premijer lige ugostili ekipu sarajevskog Olimpica. U prvih 15 minuta Vitez je došao do velike prednosti od 2:0, golovima Kapetana i Smrike. 

Jasmin Smriko je u 13. minuti izašao sam pred Hamzića, te ga lijepo lobovao sa vrha šesnaesterca. Upravo sa Smrikom smo razgovarali nakon utakmice.

"Iskren da budem za nas ovo nije neočekivana pobjeda, Olimpic jeste jedna od boljih ekipa u ligi, pogotovo gledajući individualni kvalitet njihovih igrača, ali isto tako smo znala da kada igramo "kući" u Zenici možemo svakoga pobijediti, što smo i pokazali u skoro svim utakmicama. Samo nas je pobjeda zanimala, ušli smo dobro u utakmicu, dali na početku dva gola, u zadnjih par minuta prvog poluvremena smo malo pali, primili gol, ali smo do kraja utakmice spretno sačuvali prednost", izjavio je za SportSport Jasmin Smriko.

Jasmin je nakon nekoliko utakmica ponovo počeo tresti protivničke mreže.

"Zadnjih par utakmica sam imao nekolika prilika koje nisam iskoristio, ali sam igrao dobro tako da sam znao da će gol doći. Eto to se danas i desilo iako sam mogao dati još jedan, ali bitno je da je 'pročepilo' hvala Bogu", rekao je fudbaler Viteza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naš sagovornik, prvi napadač Vitežana u sljedećem kolu protiv Mladosti se nada da će njegova ekipa odigrati jednu kvalitetnu utakmicu i ubilježiti prva tri gostujuća boda, iako su pobjede u gostima za Vitez u dosadašnjem dijelu sezone još uvijek misaona imenica. 

"Mladosti idemo rasterećeni, što se pokazalo da nama nikako ne odgovara. Puno bolje igramo pod imperativom pobjede", kazao je Jasmin Smriko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.