Smriko: Pokazali smo da se možemo nositi sa najboljim

Postigao prvijenac protiv Širokog

Smriko: Pokazali smo da se možemo nositi sa najboljim

Nogometaši Viteza jučer su na stadionu Kamberovića polje u Zenici ostvarili historijsku prvu pobjedu u Premijer ligi. Vitežani su nakon preokreta savladali veoma dobru ekipu Širokog Brijega.

 Tri boda za ekipu Valentina Plavčića mnogo će značiti u narednom periodu, a ukoliko nastave sa igrama kakve su pružali protiv Željezničara, Borca i Širokog, onda ne moraju strahovati za opstanak u ligi.

Jedan od najboljih pojedinaca u pobjedničkoj ekipu jučer je bio mladi napadač Jasmin Smriko, koji je nakon vodstva Širokog, postigao sjajan izjednačujući gol, da bi Armin Kapetan minutu prije kraja utakmice nakon velike greške golmana Luke Bilobrka donio veliku pobjedu domaćinu.

Nakon utakmice i prve pobjede Viteza u Premijer ligi, Jasmin Smriko kazao je nešto više o jučerašnjoj utakmici, te narednim susretima u kupu i prvenstvu naše zemlje.

"Svi u klubu mnogo lakše dišemo nakon jučerašnje pobjede protiv veoma teškog i kvalitetnog protivinika. Gosti su skoro čitavu utakmicu igrali sa igračem manje i mora im se odati priznanje na veliku borbenost i trud, ali mi smo jednostavno zaslužili pobjedu i na kraju nas je malo sreća poslužila i osvojili smo tri boda koja će nam mnogo značiti za naredni period. Široki je poveo, iako je imao igrača manje, ali jednostavno nisu mogli izdržati naš pritisak i opala je koncentracija kod pojedinih igrača što smo iskoristili i obradovali naše navijače koji su nas jučer bodrili. Pokazali smo da se možemo nositi sa najboljim klubovima", kazao je 22-godišnji Zeničanin.

Na asistenciju Jurčevića postigao je sjajan gol za izjednačenje.

"Utrčao sam na jednu odličnu loptu Jurčevića i između Ješea i Džidića snažno udario loptu koja je iznenadila i Bilobrka, koji je vjerovatno očekivao da ću ga pokušati prizemnim udarcem matirati. Prvi gol u sezoni svakako da mi mnogo znači, za samopozdanje i naravno da očekujem golove i u narednim utakmicama. Moj posao je da postižem golove, a nadam se da će ih uz pomoć mojih saigraća biti još u narednom periodu. Ipak najbitniji je rezultat koji će postići naša ekipa, jer kakva nam korist, ako jedan igrač postiže golove, a ekipa gubi", kaže najbolji strijelac Viteza posljednje tri godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U srijedu Vitez očekuje utakmica Kupa BiH protiv Zvijezde, te narednog vikenda gostovanje kod Leotara u Trebinju.

"Mislim da će u srijedu u Vitezu biti praznik nogometa, jer ćemo Zvijezdu dočekati na stadionu u Vitezu i to će svakako biti velika prednost za nas da igramo na našem stadionu. Zvijezda se pokazala kao kvalitetna ekipa čije je forma u usponu, što govore pobjede protiv Širokog i Čelika, ali naš cilj je prolazak dalje u kupu, te uz podršku navijača očekujem pobjedu i prolazak u narednu rundu. Kada je u pitanju naredno gostovanje, to je svakako teško zbog udaljenosti Trebinja, a poznato je da je Leotar domaćinska ekipa i oni će učiniti sve da nas pobijede, jer se kao i mi nalazimo u donjem dijelu tabele. Ako budemo disciplinovani i koncentrisani tokom čitave utakmice, ne sumnjam da možemo izvući pozitivan rezultat. Bod u Trebinju svakako da je uspjeh, ali ako nam se pruži prilika pokušat ćemo odnijeti i čitav plijen", kazao je za SportSport.ba napadač Viteza Jasmin Smriko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.