Smriko: Vitez će mnogima pomrsiti račune

Mladi napadač novog premijerligaša

Smriko: Vitez će mnogima pomrsiti račune

Nogometaši Viteza sinoć su na stadionu Poljud u Splitu odigrali prijateljsku utakmicu protiv domaćeg Hajduka, a susret je završen rezultatom 2:2, čime su mnogo zadovoljniji bili igrači i stručni štab novog člana Premijer lige.

Drugi gol u utakmici na Poljudu postigao je mladi napadač Jasmin Smriko, bivši igrač Čelika, koji je u dresu Viteza u posljednje tri sezone postigao više od 40 golova.

Za SportSport.ba 22-godišnji Zeničanin je govorio o pripremama ekipe, ambicijama kluba, te svojim igrama u Vitezu

Vitez u pripremnim utakmicama pokazuje da ima kvalitet, te da nisu slučajno ušli u Premijer ligu.

"Primarni cilj u pripremnim utakmicama je uigravanje ekipe, svi igrači su u svakoj utakmici dobili šansu da se nametnu i izbore za svoje mjesto u ekipi. Imamo odličnu ekipu, radimo dobro i svi smo silno motivirani da opravdamo ulazak u najjači rang takmičenja. Mi sigurno nećemo biti samo prolaznik kroz Premijer ligu i ova će ekipa mnogima pomrsiti račune. Pojačali smo se sa nekoliko dobrih igrača i konkurencija za pozicije u ekipi je zaista jaka", kaže bivši juniorski i mladi reprezentativac BiH.

Član Viteza je u pobjedonosnom pohodu od trećeg do najjačeg ranga nogometa u našoj zemlji.

"Zaista je ovo jedan zdrav klub i sredina za poželiti za svakog nogometaša. Igrao sam ovdje kada smo bili u trećem rangu takmičenja, a evo brzo ćemo upisati i historijiski nastup u Premijer ligi. Ja sam prezadovoljan odnosom kluba prema igračima, a ja se trudim maksimalno da opravdam povjerenje rukovodstva i trenera koji su me doveli u klub i daju mi šansu da se još više razvijem kao nogometaš. Najbitnije je da sam zdrav i spreman, a ne sumnjam da će golovi doći uz naravno pomoć ostalih igrača", nada se bivši član šampionske ekipe juniora Čelika koja je prije nekoliko godina osvojila titulu prvaka države.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Vitez kažu da je novi "Čelik" jer igra dosta igrača iz Zenice.

"U Vitezu trenutno igra 10 igrača koji su u dosadašnjoj karijeri nosili dres Čelika i prava smo klapa. Možda je tajna našeg uspjeha što smo ekipa koja se odlično poznaje i stvarno svi igramo za kolektiv. Nadam se da ćemo uprkos teškom rasporedu i dva gostovanja kod Travnika i Borca ipak startati sa dobrim rezultatom, te na Kamberovića polju uz veliku podršku publike u trećem kolu pokušati iznenaditi prvaka države ekipu Željezničara", završio je razgovor za SportSport.ba Jasmin Smriko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.