Smriko: Vitez je klub koji ima veliki potencijal

Napadač Viteza na kraju polusezone

Smriko: Vitez je klub koji ima veliki potencijal

Nogometaši Viteza nakon historijskog plasmana u Premijer ligu BiH odigrali su solidnu sezonu, te nakon 19 odigranih kola zauzimaju mjesto koje im i naredne sezone garantuje igranje u najjačem rangu nogometa u našoj zemlji. 

Iako to mnogi ne znaju, Vitez je jedan od najbolje organizovaniji i dobro finansijski stojeći klubova u Premijer ligi. Jedan od oslonaca kluba i najboljih igrača je 22-godišnji napadač Jasmin Smriko, koji je svojim golovima Vitez predvodio na putu od Treće do Premijer lige BiH. S golovima je nastavio i u najjačem rangu takmičenja, a nakon završene polusezone zadovoljan je igrama svoje ekipe.

"Kada smo se plasirali u Premijer ligu svi su nam prognozirali da ćemo završiti ko Gradina iz Srebrenika prošle sezone, mi smo igrama u prvom dijelu prvenstva pokazali da je Vitez klub koji ima veliki potencijal, te da nećemo nijednom klubu biti lagan protivnik. Početak prvenstva nije bio sjajan, primali smo golove u posljednjim minutama utakmica, gubili bodove, imali smo velikih problema ssa povredama, ali znali smo da će i tome doći kraj. Igrama protiv Željezničara, Sarajeva, Čelika, Širokog Brijega, Olimpica pokazali smo da imamo kvalitet za ovaj rang takmičenja", ističe Smriko.

Istekao mu je ugovor s klubom, ali najbliži je ostanku u Vitezu

"Uvijek sam bio podređen kolektivu, tako da kako igra cijela ekipa takva je i moja forma i raspoloženje kada su u pitanju golovi. Sigurno je da nisam potpuno zadovoljan jer mogu još puno bolje, ali vjerujem da će u drugom dijelu sezone biti bolje ako ostanem u Vitezu što je vrlo vjerovatno ako ne bude ništa za inostranstvo, ovih dana se u nekim medijima pojavila informacija da prelazim u Sarajevo što nema potpuno veze s istinom, nisam u kontaktu niskim iz tog kluba, niti bi otišao u Sarajevo da sjedim na klupi. Mislim da je za mene najvažnije da igram i vjerujem da ću drugom dijelu sezone u dresu Viteza biti efikasniji, te da ćemo sezonu završiti u sredini tabele", kazao je za SportSport.ba Jasmin Smriko prvi napadač ekipe Viteza, koji je u ovoj sezoni postigao tri gola u prvenstvu (Široki Brijeg, Mladost i Zvijezda), te dva u okviru Kupa (Zvijezda i Sarajevo).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.