Srce nije izdržalo: Nezapamćena tragedija potresla fudbal u Indiji
Foto: Twitter - Voice of Indian Football

Nova smrt fudbalera

Srce nije izdržalo: Nezapamćena tragedija potresla fudbal u Indiji

E. Ganibegović

Nezapamćena tragedija potresa indijski fudbal.

Svjedoci smo u posljednje vrijeme da fudbaleri imaju mnogo srčanih problema.

Najbolji primjer možda je Sergio Aguero koji se zbog srčane mane morao oprostiti od aktivnog igranja fudbala, taman kad se oporavio od povrede i počeo igrati za Barcelonu u koju je ljetos prešao iz Manchester Cityja.

Također, pamtimo i slučaj Christiana Eriksena s Evropskog prvenstva koji je u prvi mah izgledao mnogo gore nego nego onaj Aguera, ali se Danac na kraju ipak uspio vratiti i sada nosi dres engleskog Brentforda.

Nažalost, ima i gorih slučajeva.

Veznjak indijskog Railwaya, 25-godišnji Debojyoti Ghosh preminuo je danas nakon srčanog zastoja, prenosi Voice of Indian Football.

Ove je sezone Debojyoti pomogao svojoj ekipi da se domogne play-offa CFL-a (Calcuta Football League) gdje su u finalu zaustavljeni od Mohammedana rezultatom 0:1.

Narednu sezonu Ghosh je trebao početi kao novi igrač East Bengalsa koji se takmiče u ISL-u, najvišem razredu indijskog fudbala, ali nažalost, to za njega neće biti moguće.

Top Komentari

irnes4
Jel se meni cini ili u zadnje vrijeme sve vise fudbaleri imaju srcanih problema ,mozda je i prije bilo ali se nije davalo paznje
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi