Smrtno stradao navijač Sarajeva

Potrebna krv za povrijeđene u saobraćajnoj nesreći

Smrtno stradao navijač Sarajeva

Na magistralnom putu M-17 dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su život izgubile dvije osobe, a deset ih je teže povrijeđeno. Jedna smrtno stradala osoba je navijač Sarajeva koji je putovao na gostovanje svog kluba u Gradačac.

Portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Aldina Ahmić potvrdila je za FENA-u da je život izgubila A.M. iz Živinica, te A.B. navijač iz Sarajeva.

Navijač Bordo tima koji je izgubio život išao je na gostovanje na utakmicu Zvijezda - Sarajevo u Gradačac. Nesreća se dogodila na mjestu Goliješnica u blizini tunela Karaula. U nezgodi su učestvovala tri putnička automobila.

Ovim putem pozivamo sve koji su u mogućnosti da se sutra upute na transfuziologiju kantonalne bolnice u Zenici, te daruju krv za teško povrijeđene u ovoj nesreći. Situacija je jako teška, jer bolnica ima zalihe krvi koje su dovoljne za večeras, dok će se već sutra osjetiti nedostatak. Među desetero povrijeđenih ima još navijača Sarajeva, te nekoliko djece.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.