Smuda: Čestitao sam igračima, gore bi bilo da smo izgubili

Poljaci Euro otvorili remijem s Grčkom

Smuda: Čestitao sam igračima, gore bi bilo da smo izgubili

Edmir Škorić

Euro 2012 otvorili su domaćini Poljaci i Grci remijem (1:1) u Vroclavu. Susret su obilježila i dva crvena kartona, promašeni penal Grka.

Poveli su domaći pogotkom Lewandowskog, a u finišu prvog dijela Sokratis je isključen kod Grčke. U nastavku drama. Rezervista Salpingidis je poravnao rezultat, a Arsenalov mladi golman Sczesny skrivio penal, no kapiten Grčke Karagounis nije pogodio. Do kraja utakmice je ostalo 1:1.

 

"Čestitao sam igračima nakon utakmice i razveselio ih. Gore bi bilo da smo izgubili. Još uvijek nam ostaju dvije utakmice, moramo se koncentrirati na njih i pobijediti", kazao je poljski selektor Franciszek Smuda, dodavši:

 

"Planove nam je osujetio crveni karton. Dobro smo bili pripremljeni, ali možda je pritisak na igračima bio prevelik. Cilj nije promijenjen, i dalje želimo proći grupu. Turnir je tek počeo i možemo biti samo bolji. Ne smijemo izgubiti protiv Rusije".

 

U trenucima dok se ovaj tekst sprema za objavu, Rusija ima sigurnih 2:0 protiv Češke i definitivno je prvi favorit u grupi A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.