Snažni PSG samo do boda kod St. Etiennea

Gol i asistencija Ibre nisu bili dovoljni

Snažni PSG samo do boda kod St. Etiennea

A. Haznadarević

Vodeća momčad Le Championata PSG, došao je samo do jednog boda na gostovanju kod Saint - Etiennea, a rezultat je na kraju glasio 2:2.

Imali su Parižani vodstvo od sigurnih 2:0, ali ispostavilo se da ni to nije bilo dovoljno protiv psihički i više nego stabilnih domaćina.

Doveo je Javier Pastore u rano vodstvo PSG golom u devetom minutu meča. Ibrahimović je poslao loptu, a Pastore se sjajno izborio sa defanzivcem St. Etiennea, te majstorski lobovao golmana gostujućeg tima.

Već u 18. minutu Parižani su udvostručili vodstvo, nakon čuvene "panenke" Zlatana Ibrahimovića. 

U 37. minutu susreta domaći smanjuju na 2:1, a gol je pripisan igraču PSG-a Alexu, koji je skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Drugo poluvrijeme donijelo je samo jedan, ali jako lijep pogodak, i to u mreži favorizovanog PSG-a, a pogodio je Francois Clerc u 73. minutu utakmice.

Ligue 1, 29. kolo

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

St. Etienne - PSG 2:2 (Pastore 9, Ibrahimović 18 / Alex (AG) 37, Clerc 73) 





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.