Sneijder: Pritisak je na Barceloni

Liga prvaka

Sneijder: Pritisak je na Barceloni

Edmir Škorić

Wesley Sneijder postigao je pobjednički pogodak za Inter u finišu utakmice protiv kijevskog Dinama. Holandski reprezentativac sretan je zbog toga, ali isto tako tvrdi da je sada pritisak na Barceloni.

"imao sam problema, ali sam stoposto bio spreman pred početak utakmice i znao sam da ćemo imati težak posao", kazao je Sneijder, te nastavio.

"Nikada ne očekujete da budete čovjek utakmice. Prvo poluvrijeme bilo je teško po nas, ali smo u drugom počeli igrati nogomet i zaista smo zaslužili da pobijedimo."

Interu je ovo prva pobjeda u Ligi prvaka ove sezone, posljednji put slast pobjede u ovom takmičenju ostvarili su u oktobru prošle godine.

Narednu utakmicu Inter igra u gostima kod Barcelone, a bivši vezista madridskog Reala tvrdi da je pritisak na Kataloncima.

"Bilo je jako važno pobijediti sinoć, jer sada sa šest bodova smo u vrhu skupine i u Barcelonu možemo iči sa spoznajom da je pritisak na njima, tako da možemo igrati našu igru. Mi smo prvi i sve je u našim rukama."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.