Sneijder u finišu donio pobjedu Interu

Serija A, 7. kolo

Sneijder u finišu donio pobjedu Interu

Edmir Škorić

Wesley Sneijder je u 93. minuti donio pobjedu Interu u sedmom kolu Serije A. Prethodno je Stanković domaće doveo u vodstvo, da bi potom Di Natale poravnao.

U prvoj utakmici 7. kola Serije A Bari je na svom terenu remizirao sa Catanijom. Na ovoj utakmici nije bilo pobjednika, ali ni pogodaka. Inter je, pak, uz dosta muke došao do tri boda sa kojima će, bar na kratko, ostati na vrhu Italije.

Dvadesetak minuta bez nekih dešavanja na Meazzi, a onda u deset minuta dva gola. Samuel Eto'o jurio je po sredini prema golu Udinesea, desno mu se otvorio Stanković, Kamerunac je to dobro uočio i proigrao je srpskog reprezentativca koji u svom stilu jednom bombom pogađa gornji desni ugao Handanovićevog gola.

Slavlje domaćih navijača trajalo je nekoliko minuta, kada je Luković pronašao Di Natalea, a kapiten Udinesea i prvi strijelac Serije A bez problema matira Julio Cesara. Dvije minute poslije prilika za Inter. Lucio je na jedan korner javiše skočio u petercu momčadi iz Udina i glavom pucao ravno u ruke Samira Handanovića.

Do kraja prvog dijela ništa posebno za izdvojiti, dok je i nastavak uspavao navijače. Dva traljava udarca na samom početku nastavka. Eto'o na jednoj, te Floro Flores na drugoj. U oba slučaja loptu su bez imalo muke pokupili golmani. Pepe je bio opasan po desnoj strani, tako je u 52. minuti centrirao u sredinu šesnaesterca Intera, lopta došla pred noge Di Natalea koji je šalje visoko iznad gola.

Najbolju šansu u nastavku za Inter propustio je Muntari. Naime, Stanković je sa 17 metara šutirao, Handanović mukom odbranio a na odbijenu loptu natrčao Ganac. Ipak, Interov tamnoputi vezista prebacio ju je preko gola. Pet minuta do kraja susreta Luković propušta nimalo bezveznu prliku. Dobio je loptu na lijevoj strani, oslobodio se Samuela i šutirao, no i ovaj put preko gola Julio Cesara. Prije nego li je Inter utrpao pobjedonosni pogodak, Eto'o je imao izglednu priliku. Iznenada je Kamerunac loptu dobio u samoj blizini gola Handanovića, no kako je bio previše iz kosa, uspio je tek loptu plasirati u ruke slovenskog golmana.

I onda stiže pogodak kojeg će domaći navijači dugo pamtiti. Stiskao je Inter, osjetila se ta nervoza, a sekunde su tekle i činilo se kako je podjela bodova gotova stvar. A, onda Wesley Sneijder uzima loptu na lijevoj strani, pravi par koraka i loptu šalje u suprtonu stranu Handanovića. Nije Slovenac ovaj put mogao ništa, iako udarac i nije izgledao tako opasan. Petnaestak minuta kasnije sudija je svirao kraj i Inter je mogao početi sa slavljem.

Prenoćit će na vrhu, a ukoliko sutra ne budu uspješni Juventus i Sampdoria mogli bi i ostati na prvom mjestu do narednog kola.


FC Inter - Udinese 2:1 (1:1)
/Stanković 22', Sneijder 93'; Di Natale 27'/
INTER: Julio Cesar, Chivu, Lucio /od 85. Santon/, Samuel, Zanetti, Stanković, Muntari /od 72. Suazo/, Cambiasso, Sneijder, Milito /od 25. Balotelli/, Eto'o.
UDINESE: Handanović, Pepe /od 90. Pasquale/, Inler, Domizzi, Coda, Bašta /od 70. Zapata/, Sanchez, D'Agostino, Floro Flores /od 75. Corradi/, Luković, Di Natale.

Bari - Catania 0:0

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti