Sneijder upitan za utakmicu sa CSKA

Sneijder upitan za utakmicu sa CSKA

Edmir Škorić

Wesley Sneijder, jedan od ključnih Interovih igrača ove sezone, upitan je za sutrašnji uzvratni ogled četvrtfinala Lige prvaka protiv CSKA.

Inter je u prvom meču četvrtfinala golom Diego Milita došao do minimalne pobjede nad ekipom CSKA, a sutra od 18:45 sati čeka ih težak uzvrat u Moskvi. Trener Jose Mourinho ne zna hoće li Wesley Sneijder biti spreman, no kazao je Portugalac kako će 'pričekati zadnji čas'.

"Imao je problema na treningu, pa ne znam koliko je spreman za sutrašnju utakmicu. Pričekat ću do posljednjeg časa, jer nam je ovo najvažnija utakmica sezone i riskirat ću ako je potrebno", kazao je Jose Mourinho.

Naime, Sneijder je danas povrijedio gležanj u duelu sa Sulley Muntarijem na treningu, kojeg su igrači Intera odradili na stadionu Luzhniki u Moskvi.

Ukoliko bi Sneijder sutra i zaigrao od prve minute, bio bi to njegov jubilarni 50. nastup u natjecanjima pod UEFA-inim obilježjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.