Sneijderova magija za Militovu egzekuciju

Inter minimalno protiv CSKA

Sneijderova magija za Militovu egzekuciju

Inter je na svojoj Giuseppe Meazi propustio brojne prilike protiv CSKA, te zabilježio minimalnu pobjedu 1:0. Elvir Rahimić je za Moskovljane odigrao posljednjih 15 minuta.

Prvu priliku na utakmici imali su Moskovljani kada je Miloš Krasić probio po desnoj strani, ali na njegov centaršut nije na vrijeme stigao Japanac Honda. Inter je nakon te uvodne prilike preuzeo inicijativu, ali do prve prave prilike moralo se čekati 20 minuta. Sjajni Holanđanin Wesley Sneijder je izveo korner, ali Diego Milito nije uspio pogoditi mrežu Igora Akinfeeva.

U 32. minuti za CSKA se desio veliki hendikep kada je Krasić dobio žuti karton zbog kojeg neće moći nastupiti u revanšu u Moskvi.

Inter je do isteka prvog dijela igre bio dosta bolja ekipa na terenu, ali bunker koji su pred njih postavili Moskovljani jednostavno nisu mogli probiti, te se na odmor otišlo bez golova, iako je na samom kraju prvog poluvremena Samuel Eto'o imao sjajnu priliku, ali Akinfeev nije primio gol.

CSKA je opasno zaprijetio u 55. minuti nakon šuta Aldonina, ali se istakao golman italijanskog prvaka Julio Cesar. Šest minuta kasnije Dejan Stanković je imao odličnu priliku, ali se spetljao, pa Akinfeev nije imao previše problema.

Inter je mnogo bolju igru krunisao u 66. minuti. U ulozi asistenta se našao, a ko drugi nego holandski čarobnjak Wesley Sneijder, koji je uposlio Argentinca Milita, a ovaj neodbranjivo šutira u donji desni ugao gola Akinfeeva. Makedonac Goran Pandev mogao je u 71. minuti povećati na 2:0, ali Akinfeev je pokazao zašto ga se smatra jednim od boljih golmana u Evropi.

U 75. minuti u igru je u dresu CSKA ušao reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Rahimić, koji je na terenu zamijenio Aldonina.

Inter je do kraja utakmice propustio još nekoliko prilika, pa ekipa trenera Josea Mourinha može žaliti, jer su po prikazanoj igri večeras trebali ostvariti mnogo ubjedljiviju pobjedu.

INTER: Julio Cesar, Zanetti, Maicon, Materazzi, Samuel, Cambiasso, Stanković, Sneijder, Pandev, Eto'o, Milito. Trener: Jose Mourinho.
CSKA: Akinfeev, Šemberas, Ignashevich, A. Berezutski, Mamaev (M. Gonzales), Krasić, Honda (Dzagoev), Aldonin (Rahimić), V. Berezutski, Schennikov, Necid. Trener: Leonid Slutsky.


Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.