Sochaux siguran protiv Troyesa, Rennes remizirao u Toulouseu

Šesto kolo francuske Ligue 1

Sochaux siguran protiv Troyesa, Rennes remizirao u Toulouseu

Danas je na rasporedu bilo šest susreta šestog kola francuskog fudbalskog šampionata. Nešto ranije, svoj duel su imali Bastia i PSG, a sa 0:4 bolji je bio bogati klub iz Pariza. Od 20 časova odigrano je pet susreta.

Brest i Valenciennes su odigrali svoj susret šestog kola, a uspješniji je bio domaćin iako početak nije nagovještavao takav ishod.

 

Valenciennes je dobro počeo utakmicu i poveo je u 11. minuti. To je ujedno bio i konačan rezultat prvog poluvremena. U nastavku igra gostiju nije bila dobra kao u početku susreta i sve je za Valenciennes krenulo niz brdo. Prvo je za 1:1 pogodio Ayite, a u 75. minuti isključen im je Gil. Brest je nakon toga prešao u vodstvo, a iz penala je pogodio Ben Bassat. Do kraja promjene rezultata nije bilo pa su domaći osvojili vrijedna tri boda.

 

Lorient je dočekao Nicu te je osvojio samo jedan bod. Domaći su nakon 40 minuta prvog poluvremena gubili sa 0:1. Gol za goste postigao je Meriem. U nastavku susreta domaći dolaze do poravnanja, a strijelac je bio Kevin Monnet-Paquet. Rezultat 1:1 je bio i konačan ishod susreta.

 

Reims je večeras na svom terenu odigrao susret protiv Nancyja te je slavio sa 2:0. Reims je već od sedme minute vodio sa minimalnih 1:0. Courtet je pogodio na asistenciju Devauxa. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjena rezultata, a u nastavku se na pogodak čekalo do 61. minute. Diego je iz penala povećao prednost domaćih na ispostavilo se, konačnih, 2:0.

 

Sochaux i Troyes su u sklopu ovog gola odigrali susret sa četiri gola, a domaćin je na kraju slavio. Sochaux je poveo u ranoj fazi susreta. Roudet je pogodio na asistenciju Contouta u devetoj minuti. Do kraja prvog poluvremena, Troyes je izjednačio na 1:1 golom Faussuriera. Ipak u drugom poluvremenu, domaći igraju dosta bolje, a Doubai im je u 54. minuti vratio prednost. Od 56. minute gosti su igrali sa igračem manje, a isključen je Bahebeck. U 65. minuti dosuđen je penal za Sochaux, ali Corchia nije uspio savladati golmana gostiju. Isti igrač se ipak donekle iskupio za taj promašaj, asistiravši u 71. minuti Bakambuu kod pogotka za konačnih 3:1.

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Toulouse je dočekao momčad Rennesa te je remizirao rezultatom 2:2. Pitroipa je doveo goste u vodstvo golom u desetoj minuti, a domaći su poravnali zahvaljujući Ben Yedderu. Sa 1:1 se otišlo na pauzu, a u drugom poluvremenu do gola su ponovo prvi došli gosti. Ovoga puta, strijelac je bio Erding. Ipak, do kraja, domaći uspjevaju doći do gola, a pogodak je u posljednjim trenutcima susreta postigao Ahamada.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.