Sochaux zaustavio Marseille, Prcić igrao 90 minuta

Ligue 1

Sochaux zaustavio Marseille, Prcić igrao 90 minuta

E. Škorić

U drugom susretu 31. kola francuske Ligue 1 Sochaux je ugostio Marseille, a susret je završen podjelom bodova (1:1).

Sochaux je pred svojim navijačima osvojio veoma vrijedan bod u borbi za opstanak. Marseille je bio apsolutni favorit, a na kraju je "spašavao živu glavu".

Sunzu je u 25. minuti postigao gol za vodstvo Sochauxa. Imali su domaći nogometaši veliku prednost sve do same završnice, kada je N'Koulou zaledio stadion pogodivši za 1:1.

Sochaux bi, da je zadržao vodstvo, imao realne šanse da do kraja sezone ostvari opstanak, no i dalje je u igri iako ima 26 bodova i nalazi se na 18. mjestu. Marseille je šestoplasirani sa 45 bodova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Vrijedi napomenuti da je mladi bh. reprezentativac Sanjin Prcić igrao 90 minuta u redovima Sochauxa.

Ligue 1, 31. kolo:
Sochaux - Marseille 1:1 (Sunzu 25/ N'Koulou 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.